Coffee table

Az anyagot, a konstrukciót és az arányokat is megkülönböztetett gonddal válogattam-alakítottam ehhez a bútorhoz. Önmagában is kedves darab, bár eredetileg a könyvespolc mellé készült. 
A munka egyik legérdekesebb része a tetőlap anyagának a kiválogatása volt .
A dohányzóasztal váza tölgyfa, a lapfelületeket kőrisből készítettem. A faszegek, ékek anyaga fekete dió.
Érdemes lefelé görgetni a részletekért. A képek kattintással (mobilon húzással) nagyíthatók.

Dohányzó asztal
1.

1. Tiszta vonalú kézműves fa bútor. Az arányai és a finoman kidolgozott szerkezeti elemek határozzák meg az egyéniségét.

Tölgy, kőris bútor
2.

2. A viasszal kezelt természetes felületek a fényviszonyoktól függően más-más árnyalatukat mutatják.
A nappali szoba központi bútora: elegáns, természetes, barátságos.

3.

3. A tiszta forma engedi érvényesülni az arányokat és a kétféle anyag (tölgy, kőris) játékát.

Fa asztallap, dohányzóasztal
4.

4. A dohányzóasztal lapja – részben szerkezeti okból – három különálló anyag. Ezek kiválogatása már a fa beszerzésénél elkezdődött: egy darab széles pallóból lettek kivágva, hogy a rajzolat egységes legyen.
Egy ilyen bútor megformálása, a szerkezet kialakítása, a felületek összeállítása  – igazi örömzene. Átlátható méreten belül minden előkerül, ami  szerethetővé tesz egy tárgyat.

5.

5. Az átmenő csap ékelése, és a rejtett szerkezeti elemek faszeges erősítése hagyományos faműves fogás. Az ékek és faszegek anyaga fekete dió.

Coffee table
6.

6.  Nemes anyagok találkozása. A kőrisfa asztallapot áttörő tölgy láb ékelése fekete dió. Érdekes a faanyag különböző metszeteinek a találkozása is: a gazdag rajzolatú kőris táblán a tölgy sűrűn csíkolt keresztmetszete (bütü) képez kontrasztot. A fekete dió csak egy keskeny vonal, ami kettéosztja a lábvégeket.