Gyerekeknek és felnőtteknek
Mértéktartó ívekből felépített,  élethosszig tartó használatra tervezett bútordarab. Jellemző rá a részletek alapos kidolgozása, a faanyag gondos válogatása. A lábak kialakításának köszönhetően oldalról is be lehet ülni mellé.
A különálló fiókos konténer 45 cm magas, így akár az asztaltól külön véve, önálló ülőbútorként is használható. A fiókok teljes mélységben kihúzhatók, fémgörgős teleszkópokon mozognak. Kerülhet az asztallap alá is egy fiók, fa csúszólécekkel. 
Az asztal lábazata lapra szerelt szerkezettel is készülhet – vagy látható, hangsúlyos ékelt fa csapokkal mereven összeépítve.

Íróasztal
1.

1. A képek kattintással nagyíthatók!
Ennek az íróasztalnak a lapja egyedülálló. Az amúgy is ritka szilfa egy érdekes színváltozata, ráadásul kezdődő gombatámadással. Az anyag kiszáradásával a gombák elvesztették életképességüket, de addigra éppen annyira színezték el szabályos foltokban a fát, hogy az utánozhatatlan mintázatot kapott. A szilhez szerkezetileg közel álló kőrisfából kapott hordozó szerkezetet.

2.

2. Erdei fenyő asztal.
Visszafogott, de lendületes forma.

Fa íróasztal
3.

2. Ugyanaz az asztal más nézetből.
A fiókos szekrényke (ún. konténer) 45 cm magas, mint egy átlagos szék.

Fenyő íróasztal
4.

4. A lapra szerelt íróasztal annyiban különbözik a csapolt változattól, hogy a láb felületén a kerek csapvégek helyett egy króm színű csavarfej jelenik meg.

Képek 5-8.-ig:
5.: Cseresznyefa asztal
6.: Asztal felnőtteknek
7.: Íróasztal nagylányoknak…
8.: …és fekete cicáknak

1., 6. és 7. kép: borcsaphoto.com

5.
Íróasztal felnőtteknek
6.
Íróasztal lányoknak
7.
cateye
8.

A Delta I.-II.-III. asztalok nem csak az alapvető formájukban térnek el. Azt, hogy milyen lehetőségek vannak az egyes bútorok személyre szabására, az “Íróasztal típusok” bejegyzésben írom le részletesen. (Jobbra /mobilon lent/, a kis képre kattintva elérhető.)