A Delta 1. asztalhoz képest lendületesebb vonalvezetésű bútor. Méretei, funkciója, szilárdsága ugyanolyan.  Ehhez is könnyen hozzá lehet férni (be lehet ülni) oldalról.

A különálló fiókos konténer 45 cm magas, így akár az asztaltól külön véve, önálló ülőbútorként is használható. A fiókok teljes mélységben kihúzhatók, fémgörgős teleszkópokon mozognak. Kerülhet az asztallap alá is egy fiók, fa csúszólécekkel. 
Maga az asztal lapra szerelt szerkezettel is készülhet – vagy látható, hangsúlyos ékelt fa csapokkal összeépítve.
A képek kattintással (mobilon húzással) nagyíthatók!

Gyerek asztal
1.

1. Kőrisfa asztal. Változatos rajzolatú keményfa. Az oldal alján lévő galéria első képén látható, milyen gazdag a rajzolat, az egymás mellé kerülő fiókok mintája akár egy grafikus műve lehetne.

2.

2. A változatos erezetű kőrissel ellentétben ez az égerfa bútor homogén felületű. Barátságos, vöröses színe melegséget sugároz.

Fiókos íróasztal
3.

3.A kőris, bár többnyire világos, színében sem unalmas. Minden bútor más, ennél a darabnál a fiókos szekrényke felületére sötétebb sávokkal tarkított, vibráló deszkákat válogattam. 

Égerfa asztal
4.

4. Az olajozás után megmutatkozik az égerfa barátságos, sárgától a vörösig terjedő színe. 

A galériában: Az anyag és a játékos forma mellett érdemes megfigyelni a részletek kialakítását, a különböző felületekre kiválogatott anyagok egyediségét, a viasz diszkrét fényét. 

A Delta I.-II.-III. asztalok nem csak az alapvető formájukban térnek el. Azt, hogy milyen lehetőségek vannak az egyes bútorok személyre szabására, az “Íróasztal típusok” bejegyzésben írom le részletesen. (Jobbra /mobilon alul/, a kis képre kattintva elérhető.)