Minden bútort igyekszem úgy tervezni, hogy a szerkezet és a forma is az anyag viselkedésének megfelelően legyen kialakítva. Ennél az íróasztalnál végképp nem kötöttem kompromisszumokat, és nem takarékoskodtam a munkával sem. Minden elemnél a legjobb megoldásra törekedtem. Bár ez egy mai, mondhatni modern bútor, a legtöbb ponton a jól bevált, hagyományos asztalos szerkezeti megoldásokat alkalmaztam. Ezek együtt élnek, mozognak az anyaggal, több generációt kiszolgálva.  
Így az asztallap síkban tartását a a
hagyományos fecskefarkú hevederezés biztosítja, a fiókok kötése fecskefarkú fogazás. A lábszerkezet erős, látható ékekkel vagy faszegekkel erősített csapokkal készül – ezek egyben a bútor díszei.
Az anyag gondos válogatása, az apró momentumokra is kiterjedő figyelmes megmunkálás pedig természetes velejárója a munkának.
A képek kattintással (mobil eszközökön húzással) nagyíthatók!
Az oldal alján lévő galériába gyűjtöttem a részletek kidolgozását bemutató fotókat.

Gyerek íróasztal
1.

1.Tölgyfából.
Komoly bútor. Felnőtteknek is.

Íróasztal
2.

2. Egyedülálló darab: Kőrisfa lábszerkezet, fekete dió asztallap.

Íróasztal
3.

3. A cseresznye íróasztal mellé két fiókos tároló készült. Ennél a bútornál a lap rögzítését erősítő támasz ívét lágyítottam. Erről is van kép az oldal alján a képgalériában.

4.  Ez volt a legelső asztal ezzel a formával. Minden olyan design-elem, sajátos részlet megvan rajta, ami a később készült darabokat is jellemzi. Kőrisfából készült.

Gyerek íróasztal, kőrisfa
5.

5. Mégegyszer kőris.

6. A galériában: részletek, szerkezeti megoldások, és a viaszolt  természetes fa felülete.

A Delta I.-II.-III. asztalok nem csak az alapvető formájukban térnek el. Azt, hogy milyen lehetőségek vannak az egyes bútorok személyre szabására, az “Íróasztal típusok” bejegyzésben írom le részletesen. (Jobbra /mobilon alul/, a kis képre kattintva elérhető.)