Egy szék, ami nem csak az evést szolgálja, de utána jól esik rajta hátradőlni is. Rugalmas támlájának és karfának köszönhetően kényelmes, az ebéd utáni kávézáshoz, beszélgetéshez is kiváló bútor. Természetes, masszív, ergonomikus. 

Bükk szék étkezőbe
1.

1. Az első pár ebből az étkező székből bükkfából készült. A bükk homogén, nincs erős rajzolata sem. Így nem vonja el a figyelmet a formától, a keményfa felületeken határozottabb fénnyel csillogó viaszról.

Szék
2.

2. Egy szék tervezése mindig összetettebb feladat, mint egy tárolóbútoré, vagy asztalé. A forma is feladja a leckét: minden nézete más, minden szögből mást mutat, és nincs egy kiemelt oldala.
E mellett pedig nincs még egy ennyire nagy igénybevételnek kitett berendezési tárgyunk. Kis felületeken összpontosulnak nagy erők, dinamikus hatások. Egy étkező széken ülünk, néha ráállunk, billegünk, előre döntjük.
A fent leírtak miatt csak tömör, kemény anyagból készítem ezt a bútort. Ez a szék gőzölt bükk, e mellett szóba jöhet még a világosabb kőrisfa. Egy ízben készült cseresznyefából, arról lejjebb lesz kép.

Tömör fa szék
3.

3. Személyre szabott  bükkfa ülőbútor.
Van ilyen lehetőség is, a négyszemélyes étkezőasztal mellé különböző méretű székek kerültek.

Karfás
4.

4. Bükkfa szék kőris ülőlappal.

Készülhet vízszintes, vagy hátrafelé kissé döntött lappal. Előbbi elsősorban az étkezéshez jó, utóbbi annak felel meg inkább, aki több időt tölt az asztal mellett beszélgetve, kávét kortyolva.

Fa étkező bútor
5.

5. Cseresznyefa szék

Ékelt szék karfa
5.

6. A karfák csapját merevítő ékek fekete dióból készültek. A jobb oldali nem. Mi sem természetesebb, mint az, hogy aki Szilvának becézi a párját, a méretre készített székét szilvafa ékekkel kapja meg.

6. A galériában: részletek,  formák, felületek.