Blog posztok-1.

Egy helyre, ide gyűjtöttem össze  az oldalra írt rövidebb-hoszabb bejegyzéseket. Ezek azok a szövegek, amik arról is szólnak, min gondolkozom, amikor egy fa bútor készül. Hogyan válogatom az anyagot, mi segít a tervezésben, és mi nem. Néha meg egyszerűen örülök, ha összeáll egy újabb darab, és sietek megosztani ezt a világgal is.
A korábbi bejegyzések IDE KATTINTVA olvashatók.
Egy étkező asztal. A fotóira öt évvel azután csodálkoztam rá, hogy elkészült. Pedig megérdemli a figyelmet. Alapvetően egy egyszerű, funkcionális bútor. 
Igazi modern kézműves munka: az arányai, a rendkívüli anyag, a szerkezete, és a részletkidolgozások miatt megérdemli a figyelmet.
 2024.04.21. https://faktura.hu/tomorfa-etkezoasztal/ 
Tömörfa asztal
Van ugyan saját oldaluk az ácsolt ládáimnak, de a régi, elavult (nem mobilbarát) honlapomon lévő szuszék lapon szerepelt néhány olyan fotó, amiket nagyobb felbontásban nem találtam meg, mikor az új felület összeállt. Cseresznyefa láda például nem sok készült. Hogy ezeket is megőrizzem, az új sablonnal is felépítettem a régi oldalt.
 2021.11.25.  https://faktura.hu/szuszek-2-htm/
Egy rövid szöveg arról, hogy a faanyag esetlegessége hogyan jelenik meg a kész tárgyon. Akár papíron, akár digitálisan tervezek, az anyag válogatása is markánsan meghatározza a bútor karakterét.
2021.11.21 https://faktura.hu/a-rajz-a-latvanyterv-es-a-fa-butor/
Még mindig 2021., és baba-téma. Nem csak talpas bölcsőt, hanem egymás után kettő lengő bölcsőt is készítettem az előző posztban leírt stílusban. A lengő bölcső mérete, a nagyobb felépítmény több formai játékot tesz lehetővé.
2021.10.23  https://faktura.hu/cifra-bolcsok/
2021.-ben, egy kis kihagyás után újra készítettem bölcsőt. Korábban rajzoltam néhány formai vázlatot másnak, és ezeket továbbgondolva késztetést éreztem, hogy egy-két ötletet kipróbáljak. Kicsit bátrabban bántam a díszítő elemekkel,  ahol pedig kellett, igyekeztem mértéket tartani.
2021.10.25  https://faktura.hu/csipke-bolcsok/
A legtöbb dolognál, legalábbis amik termékként vesznek részt az életünkben, természetes a
„leveszem a polcról – fizetek – hazaviszem”
rendszer.
„Akkor nem működik ez, ha olyant akarunk, aminek egyénisége van. Vagy egyszerűen nem sorozattermék… Egyre kevesebb effélét tudnék mondani, de a fa bútor biztosan ide tartozik.
Pontosítok: a minőségi fa bútor
2021.08.13. https://www.faktura.hu/butorok..a.polcrol
A FONT íróasztal tervezése és egyáltalán, ennek a bútornak a megvalósítása egy különösen szép folyamat volt. Egy ízben, még a forma finomítása közben segítségül hívtam a népítéletet – hat hasonló, de részleteiben különböző oldalnézet közül együtt választottuk ki azt, amelyik végül elkészült. Gyakran jó külső szemlélőt is bevonni a tervezésbe.
2020.05.04 https://faktura.hu/iroasztal-apromunka/
Vannak az egyszerűségükben tökéletes konstrukciók. Ezek általában nagyon ősi, és/vagy nagyon modern tárgyak, amikben tökéletes harmónia van a design és a szerkezet között. Az egyik ilyen a klasszikus, egykor minden háztartásban jelen lévő kicsi szék. Nem létezhetett konyha, kamra, istálló vagy műhely nélküle. 
Értékes, szép keményfából, gondos felület-kidolgozással ma is hasznos bútordarabok.
 2020.05.03. https://faktura.hu/samli
Faragott tükrök. Nem biztos, hogy látszik a honlapon, de huszonéves koromban készítettem népi bútorokat.  Sőt, leginkább azokat szerettem készíteni. Később aztán ujjgyakorlatként csináltam egy-egy faragott tükröt, legtöbbször nászajándékként.
Ebben a bejegyzésben néhány ilyen darab képe van. Sajnos nem maradtak róluk  túl jó fotók.
2020.04.11 https://faktura.hu/faragott-tukrok/
Ezt a bejegyzést nem a nyilvánosságnak szántam. Az Ágymesterek kértek meg, hogy a határon túli magyar területekre készülő vándorbölcsőkhöz segítsek formát találni: hogy más legyen  a felvidéki, vajdasági, stb… bölcső. Egyszerűbbnek tűnt ide feltölteni, mint levelet írni és képmellékletekre hivatkozni. 
2020.01.26 https://faktura.hu/bolcso-skiccek/
gtag('config', 'G-JF3G924CPW');